Motivatie

geplaatst op 25 augustus - 2016

Motivatie dip

Herken je dat?! Je bent een tijd erg goed bezig met iets en houd het allemaal goed vol, maar dan slaat het moment toe. Het moment van de dip. Voor de een makkelijker om eroverheen te komen dan de ander.
Meestal krijg je een motivatie dip als je dagelijkse ritme verstoord wordt of helemaal anders wordt.
Dit kan door de kleinste zaken in het dagelijks leven komen. Maar hoe kom je hier nu het beste uit?!

In ieder geval moet je niet tegen je zelf zeggen dat je het gaat “proberen” want in het proberen eindigt bij de meeste mensen in het uitstellen of uiteindelijk toch niet halen van wat ze willen.
Zeg tegen je zelf gewoon dat je het gaat doen en maak met je zelf de juiste afspraken om ervoor te zorgen dat dit wel lukt.
Veel mensen hebben behoefte aan een bepaald ritme om zaken vol te kunnen houden. Maar soms is het ook wel eens goed om juist even “off track” te gaan. Even lekker weg van het ritme om zo weer tot je zelf te komen en te bedenken waarom je het ook al weer allemaal doet. Dit kan ervoor zorgen dat je juist gemotiveerder weer aan je doel begint.

De spiegel van waarheid: met de spiegel van waarheid wil ik eigenlijk zeggen dat het soms goed is om een spiegel voor je te houden en te kijken waar je op het moment staat. Soms rijkt iemand die je dierbaar is je deze spiegel aan of confronteert hij/zij je met deze spiegel. Dit kan soms heel hard lijken, maar soms is het ook wel nodig om uit je frustraties en dip te komen. Zelf heb ik het ook meegemaakt en dit was om het zo te zeggen niet leuk. De waarheid komt dan hard aan en de gevolgen die het teweeg kunnen brengen zijn vaak ook niet leuk. Dit was voor mij het punt om toch echt te veranderen, want iets wat je dierbaar is wil je nooit kwijt. Vraag jij je nu af waar jij staat of vraag jij je af of je het wel goed doet? Kijk dan vanavond nog eens kritisch naar je zelf in de spiegel. Ben je tevreden? Ben je gelukkig? Wil je op deze manier verder? Alleen jij kan dat veranderen wat nodig is.

“don’t look away, because only you can solve it”
M. Frederiks